Annons

Annons

Snabb vinglögg

Enkelt recept på hemmagjord vinglögg av rödvin, russin, kanel, kardemumma, nejlika, ingefära, apelsin. En snabbgjord glögg som bara tar 20 minuter att göra. Låt den sedan dra några timmar eller över natten.

Mejla
Dela (7)
Pinna

hemmagjord-vinglogg-recept

Hemmagjord vinglögg med kanel, kardemumma, kryddnejlika, ingefära och apelsin.

Gott till glöggen: Vegetariska plättar med halloumi och grönkål

Hemmagjord vinglögg – recept

Gott till glöggen: Läckra minipajer med ansjovis 

Annons

• 6 pers • 20 minuter

1 flaska rött vin, 75 cl
½ dl russin, gärna ekologiska
5 kanelstänger
15 hela kryddnejlikor
15 hela kardemummakärnor
1 färsk, skalad och skivad ingefära, ca 5 cm
3 dl strösocker
1 tvättad apelsin, skuren i skivor

Gott till glöggen: Friterad brysselkål med saffransaioli

1. Blanda allt i en kastrull. Låt sjuda nätt ca 5 minuter, ej koka – då avdunstar alkoholen. Låt dra några timmar eller över natten. Om över natten så plocka upp apelsinskivorna så det inte blir för beskt. Sila och smaka/spetsa av med brännvin special till önskad smak och styrka. Eller behåll som den är. Häll upp i vacker flaska!

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...