Annons

Annons

Hemmagjord marmelad med rabarber och valnötter

Marmeladen med rabarber, vanilj och valnötter går snabbt att göra och passar fint på till exempel scones.


Jättegod marmelad gjord på rabarber och valnötter.

Rabarbermarmelad med vanilj 
och valnötter – recept

Receptet är enkelt, du kokar ihop marmeladen i ett nafs.

• 1 burk • 25 min

400 g rabarber
1 vaniljstång
saft och rivet skal av 1 lime
300 g syltsocker
50 g valnötter

Annons

1. Skär rabarbern i bitar och låt den puttra på låg värme i ca 15 minuter ihop med delad vaniljstång och saft och rivet skal från limen. Rör om då och då.
2. Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning i 2 minuter. Skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången och grovhacka valnötterna och lägg ner i marmeladen.
3. Häll upp marmeladen på en rengjord burk. Sätt på lock och låt svalna.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...