Annons

Annons

Världens godaste jordgubbsglass

Sommarens godaste glass är hemmagjord! Följ receptet och få 10 portioner superläcker glass med jordgubbar och kokosgrädde.


hemmagjord-glass-med-jordgubbar-recept

Sommarens godaste glass är hemmagjord och innehåller både jordgubbar och kokosgrädde.

ca 10 pers

12 dl färska jordgubbar, 600 g
¾ msk socker
saften av ½ citron
4 ägg
1 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 ½ dl kokosgrädde

Garnering
1 ½ dl kokoschips
ca 8 dl färska jordgubbar

1. Skölj och rensa jordgubbarna och skär i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt socker och citronsaft. Värm upp på svag värme så att bären saftar sig något utan att de kokar sönder. Ställ åt sidan och låt kallna.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Häll upp i en sil att rinna av, spara saften.

2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt 1/2 dl av florsockret och vispa ytterligare en kort stund.

3. Vispa gulorna med resterande florsocker till en ljus och porös smet. Vispa vispgrädden i en bunke för sig.

4. Vänd ner äggulesmeten i den vispade grädden tillsammans med kokosgrädden. Vänd sedan ner äggviteskummet. Vänd sist ner jordgubbsbitarna så de fördelas jämnt i smeten.

5. Häll smeten i en form, ca 1 ½ liter, och ställ fryskallt. Parfaiten är färdigfryst efter ca 8 timmar.

6. Koka den avrunna jordgubbssaften i en kastrull utan lock tills den reducerats till halva mängden. Ställ åt sidan att kallna.

7. Rosta kokoschipsen i en torr panna på medelvärme i ett par minuter eller till lätt gyllenbruna. Rör om under tiden så att de får jämn färg. Ställ åt sidan att kallna.

8. Skölj och rensa jordgubbarna till garneringen. Skär i skivor eller bitar.

9. Stjälp upp parfaiten på ett fat, garnera med jordgubbar och kokoschips. Ringla över den reducerade jordgubbssirapen.

Av Irene Ingelmark

Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...