Annons

Annons

Köttbullar med rosmarin

Hemgjorda köttbullar som får härlig smak av rosmarin – ett måste på julbordet!


Hemlagade köttbullar pa blandfars recept

Så gott med hemlagade köttbullar! Satsa på det här enkla receptet – där du gör köttbullarna på blandfärs – till julbordet.

TESTA OCKSÅ: Janssons frestelse med lax

Hemlagade köttbullar på blandfärs – recept

Recept på hemlagade enkla köttbullar på blandfärs och smaksatt med rosmarin. Bra grundrecept på klassiska köttbullar – utan grädde – till julbordet eller varför inte till middag en vardag. Kanske till och med de godaste köttbullarna till jul?

Annons

TESTA OCKSÅ: Smakrika vegetariska köttbullar

• ca 50 köttbullar • 1 tim

1 kg blandfärs
2 dl mjölk, 3%
1 dl ströbröd
2 ½ tsk salt
3 krm svartpeppar
3–4 msk finhackad rosmarin
3 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
smör till stekning
2 ägg

RECEPT: Gravad lax med smak av ingefära och lime

Garnering
färsk rosmarin

1. Blanda mjölk, ströbröd, salt, svartpeppar, rosmarin och pressad vitlök i en bunke.
2. Finhacka löken och stek den gyllene i smör i en stekpanna.
3. Blanda det svällda ströbrödet med löken, köttfärsen och äggen.
4. Rulla färsen till små köttbullar och lägg dem på ett bakpapper.
5. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar på medelhög värme så att de blir jämt stekta runt om.
6. Lägg upp köttbullarna på ett serveringsfat och dekorera med färsk rosmarin.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...