Annons

Hemglass börjar sälja glass till hundar

Vad är likheten mellan Sveriges hundar och barn? I sommar kan alla äta glass.

Mejla
Dela (95)
Pinna

hundglass

Nu i sommar får vi se om landets alla hundar blir lika euforiska av ljudet från glassbilen som alla barn. Hemglass börjar sälja hundglass.

Idén kommer från Sonja Marie Catani och hennes 10-åriga dotter. 2014 började de göra glass hemma till sina hundar Hugo och Celine. Fler fick höra om idén, glassen började säljas på olika restaurangkök i Stockholm och i slutet av sommaren 2015 hade de över 3 000 kunder.

Glass med kött

Inför sommaren har Hugo&Celine, som hennes företag heter, köpt en egen fabrik i Karlkrona för att hundar i hela Sverige ska få äta laktosfri yoghurtglass med älgkött, lax eller oxlever.

Annons

– Det är fantastiskt! Avtalet med Hemglass gör att vi når ut till samtliga svenska hushåll. Men det skapar också lyxproblem för oss att hinna ikapp med produktionen. Just nu är efterfrågan på vår glass större än vi hinner producera, säger Sonja Marie Catani till DI Weekend.

Hon förklarar att glass för hundar är fullständigt logiskt.

– När vi träffar glasschefer brukar jag påpeka att det finns 820 000 registrerade hundar i Sverige. Som jämförelse finns det 730 000 svenska barn i åldern 6 till 12 år. Bara i Sverige omsätter hundmatsbranschen 6 miljarder kronor.

Text: Mats Bax, cafe.se
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...