Annons

Pekannötskola på rulle!

Kola på rulle! Baka härligt mjukseg kola med en fyllning av krispiga pekannötter.

Mejla
Dela (4)
Pinna

Hemgjord kola med nötter recept

Enkelt recept på härlig seg kola med nötter!

RECEPT: Chokladkola

Hemgjord kola med nötter – recept

Baka hemgjord kola med nötter på rulle till jul! Den här läckra nötkolan har en fyllning av pecannötter och är härligt mjuk och seg i konsistensensen. Här får du ett enkelt recept på att koka kola!

Annons

RECEPT: Knäck toppad med polkagris

• 40 st

3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
½ tsk vaniljpulver
1 msk smör
150 g pekannötter, ca 3 dl
2 msk raw cacao nibs (finns i välsorterade matbutiker)

LÄS OCKSÅ: Så lyckas du med knäck och kola!

1. Mät upp vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt sedan koka tills den håller 125–126°, ca 20 minuter. Har du ingen termometer kan du droppa lite av smeten i ett glas med kallt vatten. Går den kalla smeten att rulla till en fast kula är den färdigkokt.
2. Smörj ett smörpapper och lägg i en långpanna, ca 30×40 cm. Låt papperet ligga löst i formen utan att trycka ut det i hörnen.
3. Ta den färdigkokta kolasmeten från värmen och tillsätt vaniljpulver och smör. Rör om. Häll ut smeten mitt på papperet så att den rinner ut till en slarvig platta. Dela nötterna i två delar och strö ut dem över ytan. Strö över cacaonibsen. Låt smeten svalna en stund.
4. När smeten svalnat, börjar bli seg och smidig och håller formen så vänd den upp och ner på ett nytt smörat smörpapper. Dra bort det första smörpapperet och rulla kolasmeten till en rulle, ca 40 cm lång.
5. Linda in kolarullen i smörpapperet och lägg den kylskåpskallt att stelna.
6. Skär upp den kalla kolarullen i skivor vid servering. Förvara kolarullen kylskåpskallt, inlindad i smörpapperet och täckt med plastfilm.

Av Irene Ingelmark
Bild: Christina Uhlin


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...