Annons

Annons

Hasse Andersson: ”Jag fattade inte riktigt vad jag tackade ja till!”

Nu smäller det; Hasse Andersson, Clara Henry och David Lindgren leda Sveriges största musiktävling för fösta gången. Och en av dem är nervös...


Foto: Mattz Birath

Bild: Mattz Birath

Det är en förväntansfull trio vi möter i årets allra första programledarpresskonferens. Och David Lindgren, som drabbades av hög feber i veckan, ser pigg ut under allt puder.

– Jag är full av piller, säger han varje gång en journalist frågar hur han mår.

Annons

– Han ser piggare ut plus att han drar snuskiga skämt hela tiden – då vet man att han mår bättre, skrattar Clara Henry.

Bortsett från att Clara Henry var med i inslag från Melodifestivalen 2014 och ledde ”Uppsnack” och ”Eftersnack” samma år så är det programledardebut i mellosammanhang för dem alla tre.

– Detta är ju ungefär 70 000 gånger större än allt jag har gjort tidigare, säger Hasse Andersson. Och det går hundra gånger fortare, det är så stort och går så fort. Det är ju gigantiskt det här. Jag fattade inte riktigt hur stort det här var när jag tackade ja. Och då har jag ändå varit med och tävlat i Melodifestivalen, fortsätter han.

Ångrar du att du tackade ja?

– Nej, det gör jag inte, skrattar Hasse.

För Hasse skrattar gärna och mycket. Överhuvudtaget verkar det vara en lugn och harmonisk programledartrio som ska leda oss genom årets melloturné.

Och Clara Henry är väldigt mån om att alla ska känna sig delaktiga.

– Det är så klart en högre press på mig att jag ska leverera än vad det var föra gången, säger hon. Men det ska inte få påverka mig. Jag vill bara ha kul! Alla ska känna sig välkomna till Sveriges största fest, fortsätter hon.

Det kommer att vara mycket fokus på programledartrion genom alla programmen. Men de är överens om att det bara är roligt.

Hur är det med nervositeten då?

– Jag vill möta publiken en första gång först för att känna efter, säger David.

– Jag skulle ju ljuga om jag inte sade att jag var nervös, avslutar Hasse Andersson. Med ett skratt såklart.

Programledarna i Melodifestivalen 2017

Hasse Andersson
Ålder: 68 år
Historia i Mellon: Tävlade 2015 med ”Guld och gröna skogar och slutade på en fjärdeplats i finalen.

Clara Henry
Ålder: 22 år
Historia i Mellon: Stod för humorinslagen under Melodifestivalen 2014. Var samma år även programledare för ”Uppsnack” och ”Eftersnack” på SVT Play.

David Lindgren
Ålder: 34 år
Historia i Mellon: Tävlade 2012 med låten ”Shout It Out”. Den gången slutade han på plats fyra i finalen. Året därpå ställde han upp ”Skyline” och slutade på åttonde plats. Tävlade även 2016 med ”We are Your Tomorrow” och slutade på elfte plats.

Text: Johanna Svan, Allas.seLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...