Annons


Allers-Tradgard-logga6 praktiska tips för att förbereda trädgården inför vintern

Nu är hösten på ingång! Här är 6 roliga och praktiska tips när det är dags att förbereda trädgården för vintern.

Mejla
Dela (54)
Pinna

hosttradgard

hostlovKlipp gräset en sista gång. Och gör rent gräsklipparen efteråt. Borsta och skölj bort gräsrester och jord. Vill du vara extra noggrann slipar du även klippknivarna.

hostlovTa hand om löven. Räfsa ihop löven från gräsmattan och lägg dem i rabatterna och över känsliga växter. Jorden mår bra av att täckas och löven multnar. Till våren kan du städa bort kvarvarande löv.

Annons

hostlovSamla fröer. Skörda fröerna en torr dag och se så de är mogna, då är de oftast bruna och släpper lätt. Förvara dem torrt och mörkt, eller sprid ut dem i rabatterna redan nu.

Gilla Allers på Facebook

hostlovSå nytt gräs. Hösten är utmärkt för gräsmattesådd! Det är fuktigt i jorden och de torkkänsliga fröerna får vad de behöver.

hostlovLagra äpplen. Äpplena klarar sig i flera månader om du virar in varje frukt i tidningspapper och förvarar dem mörkt, torrt och frostfritt. Se till att inget äpple är skadat, då ruttnar det snabbt.

Köp från oss: Praktfull vårlöksmix

Just nu kan du köpa en exklusiv vårlöksmix framtagen i Holland i vår shop!

Lökmixen består av 60 lökar som ger härlig vårblomning i aprikosa, purpurfärgade och rosa toner.

Läs mer här

hostlovPlantera vårlökar. Vill du glädjas åt vackra vårblommor är det dags att plantera lökarna nu. Vad sägs om lite tulpaner, pärlhyacinter och narcisser?

Vill du hellre njuta av hösten i skogen?

Läs svampexpertens bästa tips!

Helena-bjornstrom

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...