Annons

Annons

Kladdkaka med dumlekola

Chokladkaka med smak av kola, vanilj och kokos – så gott! Servera med en klick vispgrädde.


kladdkaka-med-dumle

 1 kaka,  ca 12 bitar

200 g mörk choklad
15 dumlekolor, ca 100 g
200 g smör eller margarin
1 ½ dl socker
1 dl brun farin
2 ägg
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1½ tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl
1 dl kokosflingor

Annons

Garnering

1 ½ dl kokoschips

1. Sätt ugnen på 175°. Klä en bakform, ca 24 cm i diameter, med bakpapper.
2. Hacka chokladen grovt. Skär varje dumlekola i ca 3 bitar.
3. Rör matfett, socker och farinsocker ljust och po-röst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör varsamt smeten slät mellan varje.
4. Blanda kakao, vaniljsocker, bikarbonat och vetemjöl. Sikta ner i smeten och rör den slät. Vänd ner kokosflingorna, ¾ av den hackade chokladen och hälften av dumlebitarna. Rör om så att bitarna fördelas jämnt.
5. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter, tills den fortfarande är lite gungig i mitten.
6. Ta ut kakan och strö över kokoschips och de sparade godis och chokladbitarna.
7. Servera kakan ljummen tillsammans med lättvispad grädde eller glass.

Tips! Du kan strö kokosflingor över den nygräddade kakan i stället för kokoschips. Då räcker ca ½ dl.

Fler smarriga kladdkakor hittar du här!

Av Irene Ingelmark 
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...