Annons

Annons

3 tips som håller håret fint

Hur ofta ska jag tvätta håret? Ska det helst självtorka? Är det nödvändigt med balsam? Detta, och mer, får du svar på här!


tvätta håret var tredje dag

Blås helst håret torrt – fuktiga hårstrån är sköra!

1. Tvätta håret varannan eller var tredje dag!

Undvik att tvätta håret varje dag. Varannan eller var tredje dag är ett optimalt intervall. Vill du använda torrschampo däremellan så får du bästa effekt om du applicerar det i hårbotten när håret är nytvättat. Då ligger torrschampot på plats och suger upp fett och fukt direkt.

2. Låt ditt balsam sitta i LÄNGE…

Är ditt hår längre än 15 centimeter (så långt räcker nämligen kroppens egen återfettning) så ska du inte slarva med ditt balsam, låt det sitta i minst fem minuter så att det hinner göra sin verkan. Schampo öppnar upp hårstrået och balsam stänger det.

Annons

För torr hårbotten finns speciella hårbottensbalsam som återfuktar torr hud. Låt den verka i hårbottnen innan du schamponerar håret.

Läs också: Så gör du ren din hårborste

Tänk på att vrida ur det mesta av vattnet innan du applicerar balsam – då kan hårstråna tillgodogöra sig de verksamma ämnena på bästa sätt.

…och skölj ur håret noggrant
Lika viktigt som att låta produkterna verka är det att sedan skölja bort dem så att du inte har kvar rester av schampo och balsam efter hårtvätt.

3. Låt inte håret självtorka

Se till att snabbt blåsa håret torrt och lägg dig aldrig med blött hår. Fuktiga hårstrån är sköra och du riskerar att bryta av dem. Dessutom stänger du in fukten som torkar ut din hårbotten ännu mer.

Använd helst en borste med naturborst när du fönar håret – då hjälper du dina strån att ”stänga sig” igen efter tvätten.

Text: Birgitta Lindvall Wiik
Bild: Shutterstock

Läs också

Har du hört om water only-metoden?

wo metoden tvätta håret med bara vattenLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...