Annons

Annons

Här får programledarna experthjälp – av Måns Zelmerlöw!

I direktsändningen av Eurovision song contest dök plötligt Måns Zelmerlöw upp i tv-rutan. I en sketch coachar han de tre ukrainska programledarna. "Som programledare för den mycket framgångsrika Eurovision song contest 2016, undrade jag bara om ni ville ha några tips", säger Måns när han dyker upp i programledarnas träningslokal.

Mejla
Dela (280)
Pinna

Ukraina har Sverige att tacka för mycket i årets omgång av Eurovision song contest. Christer Björkman värvades till produktionen efter att flera hoppat av i protest och han är hjärnan bakom hela showen i kväll. Och i programmet dök också Lundasonen Måns Zelmerlöw upp i rutan – för att coacha de ukrainska programledarna.

Annons

– Vi har fått hjälp, från en multitalangfull Eurovisionstjärna – en man så cool att han får James Bond att framstå som nördig, sade programledarna innan sketchen sändes.

Erbjuder sin hjälp

I sketchen dyker Måns Zelmerlöw – som både vunnit hela tävlingen och dessutom var programledare för densamma tillsammans med Petra Mede 2016 – upp för att med järnhand träna de tre programledarna Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk och Timur Miroshnychenko.

– Som programledare för den mycket framgångsrika Eurovision song contest 2016, undrade jag bara om ni ville ha några tips, säger Måns när han dyker upp i programledarnas träningslokal.

De tre killarna muttrar hånfullt att de minsann klarar sig utan Måns hjälp.

– Visst, visst. Att leda en direktsändning med över 200 miljoner tittare i 42 länder, samtidigt som man måste hantera det oväntade och dessutom le och ha hand om viktig information – det är lätt. Ni behöver inte mig, konstaterar Måns ironiskt.

”Du är stark, du är pålitlig, du är snygg”

Det gör programledarna lite svettiga och de bestämmer sig för att de nog behöver lite hjälp trots allt. Och genast är hårdträningen i gång. I en gymlokal drillas de tre killarna hårt av Måns, som också ropar ut den viktigaste reglerna för en programledare att hålla i minnet – att alltid vara positiv och le (även om ditt hus brinner ner eller om du har väldigt ont).

– Du är stark, du är pålitlig, du är snygg – men också söt. Det finns ingenting du inte vet om Eurovision, säger Måns då han beskriver den perfekta programledaren.

Programledarna väcks upp mitt i natten för att träna och när en av dem inte orkar längre, stannar de andra upp för att bära honom vidare. För det viktigaste av allt i Eurovision, konstaterar Måns, är:

– Att jobba tillsammans.

Missade du sketchen kan du se den och resten av sändningen hos SVT Play.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...