Annons

Annons

Här får brännskadade Samuel stöd av Idol-Axel: ”Var stolt över ärren”

När Samuel bara var 1,5 år gammal tände hans egen pappa eld på honom och hans mamma. I tv-programmet "Sofias änglar" får Samuel träffa Idol-stjärnan och Melloaktuelle Axel Schylström som också brännskadades svårt efter en olycka för fem år sedan. "Han sa att man ska strunta i vad folk tycker", berättar Samuel efter mötet.


I programmet ”Sofias änglar” på Kanal 5 berättar mamma Yvonne om det fruktansvärda illdåd som hennes före detta partner, och pappa till hennes yngste son, utsatte henne och sonen för efter att paret brutit upp.

Annons

– Han har med sig en väska och tar upp en dunk därifrån och börjar kasta någon vätska på mig och Samuel. Och jag ser hans svarta blick. Jag känner lukten av bensin och plötsligt är det bara ett eldhav, säger Yvonne i programmet.

Såväl Yvonne som Samuel får svåra brännskador och har genomgått hundratals operationer de senaste åren. I programmet får familjen hjälp av tv-teamet att renovera radhuset i Bro.

Får träffa Idol-Axel

Men genom ”Sofias änglar” får också Samuel chansen att träffa någon som delar hans erfarenhet av att leva med brännskador. Artisten Axel Schylström, känd från Idol och aktuell i årets uppsättning av Melodifestivalen, var med om en otäck olycka för fem år sedan då han fick 16 000 volt genom kroppen efter att ha klättrat upp på ett tåg.

I programmet "Sofias änglar" på Kanal 5 får Samuel träffa artisten Axel Schylström som berättar om vikten av att sluta bry sig om vad folk tycker. Bild: Kanal 5

I programmet ”Sofias änglar” på Kanal 5 får Samuel träffa artisten Axel Schylström som berättar om vikten av att sluta bry sig om vad folk tycker. Bild: Kanal 5

– Jag tänkte att jag skulle ta med Samuel och hans bror Jesse till Axel Schylström som är artist. Han är själv brännskadad och har gått igenom en ganska ordentlig resa tack vare det. Jag tror att Samuel kan få hjälp och stöd av honom, och kanske en förebild också. Jag tror att det är viktigt för Samuel i det här läget, säger programledaren Mattias Särnholm i programmet.

”Var stolt över ärren”

I ”Sofias änglar” berättar Axel Schylström om hur det har varit att leva med brännskador.

– Jag har gått igenom en fas där jag var väldigt osäker när jag gick ut. Och i dag jobbar jag inför tusentals människor. Det är så häftigt för de kollar ju inte på mig för att jag är brännskadad utan de är där för att se mig sjunga liksom, säger Axel Schylström till Samuel i programmet.

Axel Schylström fick 16 000 volt genom kroppen efter att ha klättrat upp på ett tåg. I dag har han slutat bry sig om att han är brännskadad och i slutet av februari tävlar han i Melodifestivalen. Bild: Kanal 5

Axel Schylström fick 16 000 volt genom kroppen efter att ha klättrat upp på ett tåg. I dag har han slutat bry sig om att han är brännskadad och i slutet av februari tävlar han i Melodifestivalen. Bild: Kanal 5

Artisten har ett tydligt budskap till Samuel:

– Jag tror att det är viktigt nu när han går in i tonåren att han är noga med att inte bry sig om vad andra tycker. Det var då jag började må som bäst. Var stolt över ärren och bär upp dem. Det är fullt möjligt för alla att göra precis vad de vill i livet.

”Hopp om framtiden”

Samuel verkar nöjd med mötet.

– Det var bra. Jag fick prata ut med någon som varit med och samma sak som jag. Han sa att man ska strunta i vad folk tycker. Jag börjar bli bättre på det, säger han i programmet.

Också mamma Yvonne är glad över att hennes son fick träffa någon i samma situation.

– Samuel tyckte att Axel var väldigt trevlig och snäll. Och att han gav hopp om framtiden! Att man måste tro på sig själv, då kan man gå hur långt som helst, säger hon enligt Expressen.

Läs också: Melodifestivalen-aktuella Axel Schylström: ”Jag fick 16 000 volt genom kroppen”Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...