Annons

Här är vinnaren i ”Allt för Sverige” 2017

Vinnaren av "Allt för Sverige" 2017 heter Dylan Ratell, 26. Efter en gastkramande final var det till sist han som drog det längsta strået – och fick träffa sin svenska släkt. "Jag vill bo i Sverige", säger han i veckans avsnitt.

Mejla
Dela (626)
Pinna

Vinnaren i ”Allt för Sverige” 2017

Det har blivit dags för final i ”Allt för Sverige”. I veckans avsnitt ska Ann Oswald, Cosondra Sjostrom, Dylan Ratell och Victoria ”Tori” Allen göra upp om vinsten i tre deltävlingar.

Annons

För Ann Oswald blir det en extra känslomässig inledning på den första finaldagen. Hon har precis fått beskedet att hennes pappa gått bort.

– Jag lämnade min pappa för flera veckor sedan. Med hans välsignelse tog jag farväl och gav mig iväg på den här resan, medveten om att jag kanske aldrig skulle få träffa honom igen, säger hon i programmet.

Ann Oswald sörjer sin pappa i ”Allt för Sverige”. Bild: SVT

Trots det sorgliga beskedet har Ann bestämt sig för att stanna kvar i Sverige och kämpa i finalen.

– Jag ska göra mitt bästa för att vinna, för honom och för min man som startade det här från första början för länge sedan.

Tori Allen: ”Ni har älskat mig för den jag är”

Dessvärre räcker inte hennes kämpaglöd.

I den första deltävlingen gäller det att ro över en vallgrav, hämta en bur med ett antal föremål och sedan para ihop rätt föremål med rätt ort. Till sist gäller det att pussla ihop en stor karta över de svenska landskapen.

Dylan Ratell tävlar i finalen av ”Allt för Sverige”. Bild: SVT

Snabbast är Tori och sist kommer Ann, som tvingas lämna tävlingen. Men innan dess får hon vara med på en sista middag där deltagarna serveras köttbullar med lingonsylt och gräddsås. Under ett känslosamt och tårfyllt samtal delar de med sig av sina erfarenheter från resans gång.

– När jag kom hit var jag vid ett lågvattenmärke i mitt liv, utan att riktigt veta hur jag kommit dit. Så jag följde mitt hjärta och har växt genom det här äventyret. Mitt hjärta var helt tomt när jag kom hit och nu är det fullt igen. Ni har alla älskat mig för den jag är, vilket är något jag inte har upplevt på länge, säger Tori i programmet.

Tori Allen berättar om sina upplevelser i ”Allt för Sverige”. Bild: SVT

Vinnare i ”Allt för Sverige” 2017

Deltävling två går ut på att svara på ett antal frågor om om svensk historia, svenska ord och svensk kultur. Den som först har fem rätt vinner – och det blir Dylan, tätt följd av Tori. Cosondra får med andra ord lämna programmet.

Till sist har det blivit dags för den avgörande tredje deltävlingen, som utgörs av en klurig hinderbana. Det gäller bland annat att ”skjuta ner” träskivor som ska föreställa danska soldater. Det är till en början en jämn kamp, men snart är det Dylan Ratell som står som vinnare i ”Allt för Sverige” 2017.

Tori Allen och Dylan Ratell i den tredje deltävlingen i finalen av ”Allt för Sverige”. Bild: SVT

Programmet har varit en känslomässig berg- och dalbana för Dylan.

– Jag är så ivrig att få komma hem och krama om mina föräldrar, för jag tror inte att de kommer känna igen mig alls. Jag är totalt förändrad, säger han i programmet.

Dylan Ratell firar vinsten med Tori Allen, Ann Oswald och Cosondra Sjostrom. Bild: SVT

Dylan Ratell: Jag vill bo i Sverige

Men innan hemfärden får han förstås sitt stora pris – att träffa sina svenska släktingar.

– Att veta att i dag är första gången på hundra år som min familj återförenas känns som en ära. Det är väldigt speciellt, jag får vara brobryggaren och pionjären. Det får mig att må väldigt bra, säger Dylan.

Dylan Ratell får äntligen träffa sin svenska släkt. Bild: SVT

Mötet med släkten blir känslosamt och betydelsefullt för Dylan och hans dröm om att en dag leva i Sverige blir starkare.

– Innan mitt äventyr i Sverige stod jag vid ett vägskäl. Jag visste inte var jag ville vara, eller vad jag ville göra. Och jag tvivlade på mig själv. Så kom jag till det här äventyret och nu vet jag exakt vad jag vill. Jag vet exakt var jag vill vara – här. Jag vill bo i Sverige. Jag har fått ett inre lugn och jag kunde inte vara lyckligare.

Sista avsnittet av ”Allt för Sverige” sänds söndagen den 17 december klockan 20.00 i SVT1.

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...