Annons

Annons

Här är sushin som är rullad i guld – sägs ge dig lycka

Vill du lägga 900 kronor på en bit guldpläterad sushi, som dessutom sägs bringa lycka? Då är det dags att åka till Japan!


Får det vara en bit sushi, rullad i guldblad? För den som älskar sushi över allt annat är det här något alldeles extra.

Den 3 februari firade Japan traditionsenligt Setsubun, en högtid där man gör olika saker för att avvärja ondska och bjuder in lycka i sina hem inför det nya året. En av de mer moderna traditionerna är att äta en ehomaki (”lucky direction sushi roll”), alltså en stor rulle sushi. När du äter din ehomaki ska du rikta den åt det håll nästkommande år har som lyckoriktning. Enligt sägnen bringar det lycka och välstånd för kommande år. Det här har givetvis restauranger och matbutiker tagit fasta vid och det finns olika varianter av ehomaki att köpa i hela landet.

Annons

I en källare (!) under ett stort köpcentrum i Shinjuku i Japan finns det en alldeles unik ehomaki att köpa. Åtminstone om du har cirka 900 kronor över och känner för att spendera dem på en bit sushi.

Förutom att rullen är klädd i guld, vilket såklart drar upp priset en hel del, innehåller den även flera ovanliga sorters fisk och skaldjur. I den här sushirullen hittar du bland annat tonfisk, blåsfisk, bläckfisk, ål, krabba, laxrom, sillrom, havsruda, rå sjöborre, havsöron och goliatgrouper.

 

Text: Thowe Wagner Larsson, www.ellematovin.seLäs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...