Annons

Här är julklapparna som du INTE ska ge bort

Vissa julklappar är mer efterlängtade än andra. Speciellt kläder och porslin kan bli misslyckade gåvor. Åtminstone enligt Traderas statistik över vad som säljs kring jul.

Mejla
Dela (9)
Pinna

”Hoppas verkligen inte att det är en tröja”. Bild: IBL

Julklapparna du ska undvika – enligt Tradera

Som alla vet är det inte helt enkelt att hitta julklappar som faller alla i smaken. Alla kanske inte vill ha en gräll skjorta eller en porslinskarott formad som en kanin.

Annons

Nu har säljsajten Tradera gjort en sammanställning av vilka ”misslyckade julklappar” som läggs ut till försäljning till jul. Vissa hamnar där redan på julaftonskväll.

Enligt säljstatistik från förra julen (24/12 2016 – 10/1 2017) är det först och främst de ”mjuka klapparna” som säljs.

– Det är ju alltid en chansning att köpa kläder i julklapp, eftersom alltifrån passform, storlek och stil ska passa den som får plagget, kommenterar Sofia Hagelin, presschef Tradera, undersökningen.

Men porslinsskålar och bruksglas är också vanskliga gåvor som kan landa snett hos mottagaren.

Julhandeln förväntas slå rekord i år igen. Bild: IBL

Handeln kan slå rekord igen

Handelns analysfirma, HUI Research, har sedan tidigare spått en försäljningstillväxten i december månad på 3 procent. Det skulle innebära att även årets julhandel slår rekord, skriver Dagens Industri. Enligt Traderas undersökning anser en tredjedel av deltagarna i undersökningen att julhandeln, som den ser ut i dag är ”osund”. 36 procent ansåg, föga förvånande, att julhandeln var stressande.Undersökningen konstaterar också att drygt hälften av oss (53 procent) behåller julklappar som vi egentligen inte vill ha. 84 procent har ”någon eller flera gånger” fått en oönskad julklapp.

Här är de mest oönskade julklapparna:

1. Klänningar
2. Damjackor och ytterplagg
3. Porslinskålar
4. Damtröjor
5. Konstglas
6. Herrjackor
7. Bruksglas
8. Herrtröjor
9. Herrskjortor
10. Dockor

Undersökningen är  genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 20-23 oktober 2017 har sammanlagt 1019 intervjuer via internet genomförts med män och kvinnor 18 år och äldre i Sverige.

Källa: Tradera

 

Missa inte

19 genomtänkta julklappar för under 100 kronor

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...