Annons

Se en skräckfilm och förbränn kalorier

Blev det extra mycket mysmat? Då ska du satsa på att se en riktigt läskig film – då förbränner du extra kalorier! Få reda på vilka fem titlar som förbränner mest!

Mejla
Dela (33)
Pinna

skrackfilm

Har det blivit lite mycket av det goda? Satsa på att se en riktigt läskig film! Nagelbitande skräck och nervkittlande rysare är nämligen riktiga kaloriförbrukare, hävdar forskare vid University of Westminster.

Annons

Enligt deras studie får vi inte bara skrämselhicka när vi tittar på läskiga filmer, när pulsen höjs ökar också kroppens ämnesomsättning – och vi bränner mer kalorier än vanligt.

LÄS OCKSÅ: Därför är popcorn världens bästa snacks

Detta är forskarnas slutsats efter att de studerat försöksdeltagarnas puls och syreupptagningsförmåga när de tittade på olika filmer. Personerna som tittade på skräckfilm brände dubbelt så många kalorier jämfört med de som såg film där pulsen inte höjdes av läskiga scener.

Och ju plötsligare effekter – desto större blir skillnaden.

– Adrenalinet gör att pulsen ökar och skapar en form av kortvarig men intensiv stress, känd för att minska aptiten och ökar kaloriförbrukningen, säger Richard Mackenzie, läkare och specialist inom metabolism, till The Telegraph.

5 förskräckligt bra filmtips

1. The Shining: 184 kalorier
2. Hajen: 161 kalorier
3. Exorcisten: 158 kalorier
4. Alien: 152 kalorier
5. Saw: 133 kalorier

LÄS OCKSÅ: Fyra läskiga skräckfilmer

Text: Jennie Sandberg
Bild: Shutterstock

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...