Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaHär är årets trädgårdsredskap 2017: Planteringsring i betong

Årets trädgårdsredskap är en planteringsring i betong.


Kanterna skyddar trädet mot robotklipparen
Foto: Elmia

Idén till betongringen kom när Björn Lidbrandt stötte på problem i trädgården. Problemet var att han fann det svårt att plantera nytt när robotgräsklipparen lagt sin slinga i trädgården. Så han tänkte och han tänkte och kom fram till en lösning.

Annons

– Jag har jobbat som modellsnickare och skapat prototyper i hela mitt yrkessamma liv och har kunskap kring form och funktion. Tankarna började snurra och snart var första prototypen klar, säger Björn Lidbrandt.

Gilla Allers på Facebook

Betongringen som han tog fram har funnits på marknaden sedan 2015 men har inte marknadsförts i större skala. Nu hoppas designern att utmärkelsen ska ge snurr på efterfrågan.

Juryn på Elmia garden Award menar att betongringen ”erbjuder en effektiv lösning” för att skydda träd och buskar och menar att det även utgör en stilren detalj i trädgården.

– Ringen har en modern design och löser samtidigt ett problem. Det är första gången utmärkelsen går till en produkt som fungerar både i privata trädgårdar och offentliga miljöer, säger Christina Säll, ordförande i juryn för Elmia Garden Award i ett pressmeddelande.

 Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...