Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaHär är Årets Sommarblomma!

Fantastisk blå färg, underbar doft och älskad av bin och fjärilar! Årets Sommarblomma är lika vacker i kruka som i rabatten!


Årets Sommarblomma

Vackra daggsalvian ‘Mystic Spires Blue’ är Årets Sommarblomma 2016.

Ettåriga stor daggsalvia ‘Mystic Spires Blue’ är den första sommarblomman att får den här utmärkelsen.

Den har blivit utvald för sina fina egenskaper vad det gäller blomning, att den främjar flera sinnen och hjälper till med den biologiska mångfalden.

Annons

‘Mystic Spires Blue’ har långa intensivt blå blomställningar i toppen av stjälken och blommar långt in på hösten. Blommorna lockar både fjärilar och bin. Salvians doftande blad är taggigt äggrunda, grågröna och glänser silverskimrande i solen.

Planterad i kruka blir den runt 60 cm hög, i jorden högre. Fin både solitärt som samplanterad med andra ettåriga växter.

Förslag på samplanteringsväxter: Snöflinga, surfinia eller småpetunia i blått och vitt. Eller angelonia och kontrasterande bladväxter.

Läs också: Plantera rätt så blommar det länge

Salvian är lättskött, den blommar oavbrutet utan att du behöver klippa bort avblommat. Tål både torka och höga temperaturer.

Initiativet Årets Sommarblomma är årligt återkommande. Meningen från initiativtagarna är att inspirera och lyfta fram lite okända svenskodlade ettåriga utplanteringsväxter.

‘Mystic Spires Blue’ finns i butiker över hela landet under juni och juli.Läs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...