Annons

Annons


Allers-Tradgard-loggaHär är Årets pelargon 2016

Årets Pelargon 2016 Caliente Pink är en urban tuffing som passar lika bra i hård stadsmiljö som i charmiga svenska sommarhem. Sorten blommar tacksamt oavsett om den får utstå hårda vindar, blöta kalla somrar eller stekhet Medelhavsvärme.


arets-pelargon

Årets pelargon 2016  är ett resultat av modern förädling. En traditionell zonalpelargon har korsats med en hängpelargon och resultatet är en sort med det bästa från båda föräldrarna.

Caliente Pink har enkla, stora och färgstarka blommor från zonalpelargon och ett läderartat, blankt bladverk från hängpelargon. Växtsättet är utbrett vilket öppnar för många olika användningsområden.

Annons

Blommorna som är enkla och nästan neonrosa sitter på korta, mörka, lilaskimrande stänglar. Tittar du noga ser du att kronbladen har mörka streck och ett vitt öga. Bladverket är mörkt grönt med en mörkare zon.

Gilla Allers på Facebook

Henrik Jönsson är professionell odlare och han har odlat pelargoner i 25 år.

– Sorten har många fördelar. Det allra bästa är kanske att den blommar tacksamt oavsett väderlek. Även om det är blött och regnigt blommar den och när det är torrt och soligt blommar den ännu bättre, säger han.

En annan fördel är att sorten är självrensande, vilket betyder att blombladen faller av sig själva.

Källa: Pressmeddelande från BlomsterfrämjandetLäs mer om:

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...