Annons

Annons

Här är årets glöggsmak från Blossa

Årets glöggsmak från Blossa är kråkbär – en glömd skatt i den norrländska skogen. Tillsammans med rökt kött och samiskt tunnbröd är det en hemresa till Sverige och den norrländska urskogen.

Mejla
Dela (200)
Pinna

BLOSSA16 är inspirerad av den svenska urskogen, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar. I år är smaken kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige.

Stort test: Årets bästa glögg 2016

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnits en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet, berättar Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

Annons

Till BLOSSA16 passar rökt kött och stuvade kantareller som tillsammans lyfter den lätt rökiga och spännande smaken av skog i glöggen.

blossa glögg 2016

Flaskan är illustrerad av Petra Börner tillsammans med Scandinavian Design Group och är även den inspirerad av den svenska urskogen där det djupa, mörka och gröna får komma till tals.

– Djuren och de väldoftande barr-, moss- och ljunglandskapen har fått ta form på flaskan, säger berättar Börner.

BLOSSA16 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Priset är 109 kronor för 750 ml. 

Text: Thowe Wagner-Larsson, www.ellematovin.se
Bild: Blossa

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...