Annons

Här är årets deltagare i ”Det stora tårtslaget” 2018

Det stora tårtslaget är tillbaka med en tredje säsong. Årets säsong utlovar flygplan som smakar hallon, en dalahäst i sockerpasta, en fisk av maräng och tårtor som ser ut som maträtter och kända byggnader. Här är alla årets deltagare.

Mejla
Dela (21)
Pinna

Alla deltagare i ”Det stora tårtslaget” 2018

Årets uppsättning tårtkonstnärer är en blandning av professionella tårtmakare och hemmabagare. I ett pressmeddelande berättar programledaren Marie Serneholt vilken enormt hög nivå årets deltagare håller, och utlovar en säsong full av spännande och innovativa tårtor, men även en hel del twister.

Annons

Deltagarna i ”Det stora tårtslaget” 2018 tillsammans med programledaren Marie Serneholt. Bild: Linus Hallsenius/TV4.

Juryn består av Mattias Ljungberg, prisbelönt konditor som driver Tössebageriet och MR Cake och tårtdesignern Claudia Kjeldaas, med en bakgrund inom modedesign. De bedömer inte bara smak utan även tårtornas utseende och kommer varje vecka bestämma vem som får lämna tävlingen för att i slutändan utse ”Årets tårtdesigner 2018”.

Årets deltagare

Helena Hagman, 43 år, från Göteborg.

Helena Hagman. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Gilla Allers på Facebook

Helena är kreativ och älskar att skapa med sina händer. Men inte bara tårtkonst utan hon arbetar även med andra material såsom textil. Helena har tidigare jobbat som förskolelärare, i matbutik, inom hemtjänst, men aldrig känt att hon hittat hem i yrkeslivet.

Hon har bakat sen hon var 10 år gammal och hennes stora dröm är att arbeta med specialdesignade tårtor på heltid. För Helena är glädjen med tårtor att se lyckan när man lämnar över den färdiga produkten till kunden. Hon är dessutom vinnare av Scandinavian Cake Show 2014.

Jennie Lindberg, 39 år, från Västervik.

Jennie Lindberg. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Jennie ser sig själv som en konstnär först och tårtdesigner i andra hand. Hennes specialitet är realistiska figurtårtor.

Josefin Jönsson, 34 år, från Lomma.

Josefin Jönsson. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Josefin är en barnmorska som bakar på sin fritid. Hon älskar sitt jobb men dras till sin passion för tårtor. Hon har enormt höga krav på sig själv, om det inte är det bästa så är det inte värt att göra alls. Josefin tycker att det är dags för någon som inte arbetar med tårtmakeri på heltid att vinna ”Det stora tårtslaget”. Dessutom drömmer hon om sin egen mödra-tårtcentral där hon får göra tårtor till nyblivna mödrar och deras barn.

Karolina Velozo, 41 år, från Linköping.

Karolina Velozo. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Karolina arbetar redan som professionell tårtmakare med sitt företag My Sweet Pink Cake i Linköping, och vann så sent som 2016 Scandinavian Cake Show.

Kent Krogseng, 34 år, från Oslo.

Kent Krogseng. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Kent är barista till vardags, men hans stora passioner är träning och tårtbakning. Hans stora dröm är att starta ett konditori med sin sambo.

Matilda Åhlund, 28 år, från Resele.

Matilda Åhlund. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Trebarnsmamman Matilda från norrländska Resele använder naturen som inspirationskälla både för att få energi och ingredienser. När hon bakar befinner hon sig i sin egen bubbla, en frizon. Hon är inte rädd för att misslyckas utan experimenterar en hel del. För tillfället är hon mammaledig, men annars arbetar hon som lokalvårdare i Sollefteå. Hennes mål är att starta sitt eget tårtmakeri med konfektyr.

Ann Hansson, 50 år, från Hillared.

Ann Hansson.Bild: Linus Hallsenius/TV4

Ann är en professionell tårtmakare som till vardags driver tårtföretaget Flickorna i köket. De gör specialbeställda tårtor och bakverk av alla slag.

Majda Ivanovska, 28 år, från Sölvesborg.

Majda Ivanovska. Bild: Linus Hallsenius/TV4

Majda arbetar som simskolelärare, men driver även konditoriet Cake By MI i hemorten Sölvesborg.

”Det stora tårtslaget” har säsongspremiär klockan 21 i Sjuan den 25 januari. 

Av: Marcus Alm

Bild: TV4

Artikeln publicerades först på Allas.se.

 

Missa inte: Baka vinnartårtan från Hela Sverige bakar!

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...