Annons

Annons

Halstrad gös med sötpotatis, fänkål och rödvinssky


Halstrad gös

 

Halstrad gös med grönsaker och vinsky

● 4 pers ● 35 min

600–700 g gösfilé med skinn
2 sötpotatisar
1 fänkål
2 schalottenlökar
100 g blandad svamp
olja till stekning

Vinsky

4 dl rött vin
3/4 dl körsbärssylt
1 msk konc kalvfond

Servering

ev potatismos
färska örter

Annons

1. Skala sötpotatisen och skär i mindre tärningar. Dela fänkål och lök i klyftor. Dela svampen i mindre bitar.
2. Vinsky: Häll ingredienserna i en kastrull. Låt småputtra i ca 15 minuter.
3. Stek löken och fänkålen mjuk i lite olja i en stekpanna. Stek potatisen mjuk i lite olja en separat stekpanna, lägg i svampen mot slutet och låt den steka med i några minuter. Håll grönsakerna varma.
4. Krydda fisken och stek på ganska hög värme i ca 2 minuter med skinnsidan nedåt. Vänd på fisken och stäng av värmen men låt stekpannan stå kvar på plattan i någon minut.
5. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar ihop med fisken. Servera med vinskyn. Garnera gärna med färska örter och servera med potatismos.


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...