Annons

Annons

Hallonkaka med mandeltoscatäcke

Recept på hallonkaka med ett knäckigt toscatäcke.


Hallonkaka med mandeltoscatäcke

Hallonkaka med mandeltoscatäcke – recept

• 1 kaka • 1 tim 30 min

50 g smör
1 dl vatten
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal av
1 citron
2 dl hallon

Annons

Toscatäcke
40 g smör
100 g mandelspån
½ dl ljus sirap
1 dl strösocker
knappt 1 dl vispgrädde

Servering
vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret i en kastrull, häll i vattnet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen, matfettet och citronskalet i äggsmeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad avlång sockerkaksform, ca 22×8 cm. Strö över hallonen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Täck eventuellt med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att kakan inte får för mycket färg.
5. Toscatäcke: Blanda smör, mandelspån, sirap, socker och vispgrädde i en kastrull. Låt toscan småkoka i 5 minuter på medelvärme.
6. Ta ut kakan ur ugnen och bred på toscasmeten. Grädda kakan i ytterligare 10 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten. Servera den med en klick grädde.

Gilla Allers på Facebook

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson

Läs också: Smarta köksprylen vi inte kan leva utan


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...