Annons

Annons

Hallonchutney
 med chili

Recept på hallonchutney med chili. Gott att servera till ostbrickan, grillat kött eller fisk.


Hallonchutney med chili

Hallonchutney
 med chili – recept

Gott att servera till ostbrickan, grillat kött eller fisk.

• 2 burkar • 45 min

½ röd chili
1 rött äpple
1 msk olja med neutral smak
1 dl strösocker
1 dl vatten
300 g hallon
ev 1–2 krm
spiskummin
salt och peppar

Annons

1. Finhacka chilin och äpplet. Låt det fräsa försiktigt under omrörning i oljan i några minuter utan att ta färg.
2. Tillsätt socker och vatten, låt chutneyn puttra på svag värme under lock i ca 30 minuter så att äpplet mjuknar. Rör ner hallonen mot slutet. Låt det puttra 5 minuter till och smaksätt sedan med spiskummin, salt och peppar.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...