Annons

Annons

Gulasch med korv

En snabb vardagsrätt med korv i stället för kött i gulaschen. Det här enkla receptet är ett måste för alla som älskar gulaschsoppa.


I det här gulaschreceptet har vi bytt ut köttet mot korv. Lite crème fraîche på toppen gör susen.

Korvgulasch – recept

• 4 pers • ca 30 min

4 kryddiga korvar
4 potatisar
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 msk olja till stekning
1 burk krossade 
tomater, 400 g
2 msk tomatpuré
5 dl kalvbuljong
2 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
salt, peppar
ev majsstärkelse till 
redning

Servering

crème fraiche

Annons

1. Skiva korvarna. Skala potatis och morötter och skär i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och skiva paprikan.
2. Hetta upp en kastrull med 1 msk olja. Rör i korven och stek den knaprig. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt det småputtra tills rotfrukterna är mjuka, 15–20 minuter. Red eventuellt soppan med majsstärkelse och servera med en klick crème fraiche.

Gilla Allers på Facebook

Av Miki Cutic
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...