
De matiga grova baguetterna är goda till en soppa eller som kvällsmackor med valfritt pålägg emellan.
Grova baguetter – recept
Lättbakat recept på grova flätade baguetter med mycket smak från honung, krossade linfrön, havregryn och grahamsmjöl.
RECEPT: Bjud baguetterna till vår goda kålsoppa med bacon
• 2 bröd
25 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
2 tsk salt
1 tsk flytande honung
1 dl krossade linfrön
2 dl havregryn
3 dl grahamsmjöl
6 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet. Tillsätt salt, honung, krossade linfrön, havregryn och grahamsmjöl och rör ihop till en jämn deg.
2. Tillsätt sedan lite av vetemjölet i taget och arbeta ihop till en smidig deg som släpper kanterna. Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme. Sätt ugnen på 225°.
3. Ta upp degen och dela den i två delar, dela varje deg i tre delar och rulla till 40 cm långa remsor. Fläta ihop till kompakta flätor, lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter.
Av Maja Rehwin
Bild: Ralph Månsson