Annons

Annons

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Bra hälsoval! Recept på grillade aubergineknyten med krämig fyllning.


Grillade aubergineknyten.

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning – recept

• 4 pers • 45 min
125 kcal/knyte (beräkna gärna 
2 knyten per person 
= 250 kcal/portion)

Annons

1 aubergine, 
ca 250–300 g
2 salladslökar
½ dl hackade soltorkade tomater i olja
½ pkt fetaost, 75 g
½ pkt ricotta, 125 g
salt och peppar
olja till stekning

Testa också: Fnasiga knyten med getost och rabarberkompott

Garnering

½ pkt fetaost
1 salladslök
2 hackade soltorkade tomater

Gilla Allers på Facebook

1. Tvätta auberginen, dela sedan i 1 cm tjocka skivor – det ska bli ca 8 stycken. Lägg på ett fat och salta rikligt på båda sidorna, låt ligga i 20–30 minuter. Skölj sedan skivorna och torka av dem med hushållspapper.
2. Strimla salladslöken. Blanda ihop med hackade soltorkade tomater, smula fetaost och ricotta över och rör krämigt. Salta och peppra, tänk på att feta- osten redan är salt.
3. Lägg ut aubergineskivorna, fördela fyllningen över och rulla ihop. Fäst med tandpetare om det behövs. Grilla sedan på grillen eller på ett grilljärn, 3-4 minuter per sida.
4. Smula fetaost, strimla salladslök och garnera med det och soltorkade tomater, servera varmt!

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Cheesecake i glas med nötter och melon

Kycklingbiff med bladpersilja

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

Smakrikt fiskpaket med fänkål


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...