Annons

Annons

Grillad sallad med vaxbönor och kapris

Bra hälsoval! Recept på grillad sallad med vaxbönor och kapris.


Sallad med vaxbönor och kapris.

Grillad sallad med vaxbönor och kapris – recept

• 6 pers • 25 min
100 kcal/portion

2 romansalladshuvuden
200 g vaxbönor
3 msk små kapris
½ dl mandelspån
2 msk olivolja
salt och peppar
½ dl gräddfil
2 kvistar färsk dill

Annons

1. Dela romansalladen i klyftor och grilla 1–2 minuter per sida tillsammans med vaxbönorna så att de får fin färg. Antingen i en stekpanna med grillränder eller direkt på grillen.
2. Lägg upp på ett fat, toppa med kapris och mandel, ringla över olivolja, salta och peppra.
3. Klicka ut gräddfilen och garnera salladen med små dillkvistar, servera salladen ljummen.

Gilla Allers på Facebook

Av Maja Rehwin
Bild: Christina Uhlin

Fler recept i vår serie Bra hälsoval!:

Somrig paj med vaniljkvarg och färska bär

Cheesecake i glas med nötter och melon

Yoghurtglass med persika, lime och mynta

Kycklingbiff med bladpersilja

Grillade aubergineknyten med krämig fyllning

Rostad färskpotatis med krasse och citrondressing

Squashsallad med sockerärter, parmesan och chiliolja

Smakrikt fiskpaket med fänkål


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...