Annons

Annons

Grilla marinerade fiskspett

Grillad fisk är en riktig höjdare! Här är ett recept på spett med tonfisk, marulk och lax i en god fiskmarinad gjord på vitlök, chili, olja och färska örter.

Mejla
Dela (17)
Pinna

 grillade-fiskspett

Chili- och örtmarinerade fiskspett

Om du använder grillspett av trä, blötlägg dem en liten stund innan.

● 4 pers ● 40 min

250 g tonfisk
250 g marulk
250 g lax
salt och peppar

Fiskmarinad

1/2 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl olivolja
saften från 1/2 citron
ev kryddor, t ex ros-marin, timjan, persilja

Dessutom behövs

grillspett

Annons

1. Skär fisken i bitar, ca 3×3 cm, och trä sedan upp dem på spett.
2. Kärna ur chilin och finhacka den, spara några av kärnorna om du vill ha lite hetta i marinaden. Pressa vitlöken.
3. Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i spetten att marinera ca 30 minuter.
4. Ta upp spetten och krydda med salt och peppar. Grilla dem 3–4 minuter på var sida och servera med en matiga sallad med rödbetor.

Av Jan-Erik Hagbohm  Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...