Annons

Grattis Pippi 70 år!

I år fyller allas vår Pippi Långstrump 70 år! Det firas med kalas och vi lottar ut 5 exemplar av jubileumsutgåvan!

Mejla
Dela (358)
Pinna

Pippi-Langstrump

Illustration: © Ingrid Vang Nyman/Saltkråkan AB

Grattis Pippi – 70 år och barnasinnet i behåll

Vi gratulerar allas vår Pippi Långstrump, den starka, självständiga och modiga flickan med de röda flätorna, som Astrid Lindgren glatt en hel värld med, fyller 70 år. Böckerna om Pippi har översatts till inte mindre än 70 språk och sålts i ungefär 60 miljoner exemplar!

Inspirationskälla och glädjespridare

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump kan se tillbaka på ett långt och händelserikt liv. Förutom böckerna har hon gett upphov till åtta spelfilmer, två tv-serier, två tv-filmer, mängder av teateruppsättningar och även akademiska avhandlingar. Men Pippis upptåg har inte uppskattats på alla håll. Hon har fått pedagoger och professorer att slita sitt hår. Ett sådant upproriskt barn, som tar sig sådana friheter. Men för de allra flesta är Pippi en inspirationskälla och en glädjespridare. Man kan se henne som en aktivist för barns rättigheter, en pacifist (”den som är stark måste också vara väldigt snäll”), en feministisk ikon och en frihetshjälte.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Vinn Boken om Pippi Långstrump

70 år efter att Astrid första berättelse om Pippi, vännerna Tommy och Annika, Lilla gubben och Herr Nilsson publicerades ger Rabén & Sjögren ut Boken om Pippi Långstrump i nyutgåva. Texten är reviderad i samråd med Karin Nyman, Astrids dotter, och Ingrid Vang Nymans illustrationer har restaurerats och färglagts.

Tävlingen är avslutad.

Här hittar du vinnarna!

 

 

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...