Annons

Annons

Gratinerade grönsaker med chèvre

En härlig krämig grönsaksgratäng med smak av både getost och mangochutney. Med en bit bröd till har du en härlig kvällsmat.

Mejla
Dela (41)
Pinna

getostgratinerade grönsaker

Läckert getostgratinerade grönsaker med chèvre blir en perfekt kvällsmåltid.

 4 pers

 55 min

600 g färska rödbetor
1 fänkålshuvud
4 gula lökar
½ dl olivolja
salt och peppar
150 g getost
1–1 ½ dl crème fraiche
2–3 msk mangochutney, gärna stark
1 msk finhackad färsk timjan
2 msk finhackad persilja
ca ½ dl rostad mandel

Garnering
Färsk timjan

1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten.

Annons

Dra av skinnet och dela i bitar.
2. Sätt ugnen på 175°.
3. Skär fänkålen i klyftor och koka i lättsaltat vatten ca 4 minuter.
4. Dela löken i klyftor.
5. Blanda grönsakerna med olivoljan och krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna i en eldfast form.
6. Mosa ihop getost med crème fraiche, mangochutney, timjan och persilja.
7. Fördela blandningen över grönsakerna och baka i ugnen i ca 30 minuter. Servera med rostad mandel och garnera ev med lite färsk timjan.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...