Annons

Gratinerad korv- och grönsakslåda

Smakrik korv i sällskap av potatis och andra goda grönsaker. Toppa med ostsås och skjuts in i ugnen!

Mejla
Dela (37)
Pinna

Gratinerad korv- och grönsakslåda.

Gratinerad korv- och grönsakslåda.

Recept: Gratinerad korv- och grönsakslåda

4 pers • 45 min

  • 3 chorizor eller annan favoritkorv
  • 1 röd paprika
  • 1 stor gul lök
  • 6 fasta potatisar
  • 1 morot
  • 300 g broccoli
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl olivolja till stekning
  • 1 msk torkad oregano
  • rivet skal av 1/2 citron
  • salt och peppar

Ostsås

  • 50 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl gräddmjölk
  • 2 dl riven parmesanost

Servering

  • bröd

Missa inte: Enkel pastagratäng med korv och paprika

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200°. Skär korvarna i skivor och fräs dem lite lätt i en stekpanna. Ta upp korven.

Annons

2. Skär grönsaker, lök, potatis och morot i mindre bitar, broccolin i buketter och skiva vitlöken. Stek grönsakerna i olivolja, i stekpannan som korven stektes i, tills de börjar få färg och mjukna.

3. Blanda korven med grönsakerna och smaksätt med oregano och citronskal. Smaka av med salt och peppar.

4. Ostsås: Smält smöret i en kastrull och blanda med vetemjölet. Häll på hälften av gräddmjölken och koka upp på medelvärme under omrörning. Tillsätt resten av mjölken lite i taget. Såsen ska inte vara för tunn. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.

5. Lägg korv och grönsaker i en eldfast form, häll ostsåsen över. Låt stå mitt i ugnen i ca 25 minuter. Servera rykande varm med lite bröd till.
Av: Jan-Erik Hagbohm

Bild: Fredrik Ödman

 

Missa inte: Världens godaste makaronigratäng


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...