Annons

Annons

Gratäng med mandelpotatis och purjolök

Den krämiga gratängen med mandelpotatis och purjolök innehåller både grädde och yoghurt.


Krämig gratäng på mandelpotatis och purjolök – recept

Supergod gratäng som går att förbereda.

• 6–8 bufféport, ca 1 tim

1 kg mandelpotatis
1 purjolök
matfett

Gratängkräm

2 dl riven ost, gärna vällagrad
2 dl vispgrädde
5 dl tjock yoghurt
2 ev vitlöksklyftor
salt och peppar

Testa också: Enkel pastagratäng med korv och paprika

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka potatisen mjuk. Låt svalna och dela den på längden.
3. Ansa purjolöken och dela den i 2 cm tjocka bitar. Stek purjon glansig och nästan mjuk i valfritt matfett i en panna.
4. Rör ihop ingredienserna till gratängkrämen. Salta och peppra vid behov.
5. Smörj en ugnsfast form och lägg lite av krämen i botten.
6. Lägg ut potatishalvor och purjolöken i formen. Salta och peppra. Lägg gärna purjolöken med snittytan upp. Lägg på resterande kräm.
7. Gratinera i ugnen ca 20 minuter.

Annons

Av Sandra Palmqvist
Bild: Christina Uhlin



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...