Annons

Annons

Krämig gratäng med spättafilé

Lyxig fiskgratäng som är snabb att tillreda och är klar efter bara en kvart i ugnen!


Gratäng med spättafilé recept

Läckert krämig gratäng med spättafilé!

RECEPT: Fiskgratäng med lax och sparris

Gratäng med spättafilé – recept

Snabblagad och krämig gratäng med spättafilé, vispgrädde, persilja, vitt vin och parmesan. Recept på en enkel gratäng som bara behöver vara 15 i ugnen och är klar på 25 minuter. Perfekt vardagsmat!

Annons

RECEPT: Pastagratäng med ädelost

• 4 pers • 25 min

600 g spättafiléer
salt och peppar
½ dl vitt vin
3 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost
1 tsk dragon
½ dl hackad persilja
2 msk ströbröd
smör

RECEPT: Spättarullader med dillsås

Servering
ris och lättkokta grönsaker

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Krydda filéerna med salt och peppar. Rulla ihop dem och lägg i en smord ugnssäker form.
3. Rör ihop vitt vin, vispgrädde, riven parmesanost och dragon och häll ner i formen. Strö över hackad persilja och ströbröd på fisken. Lägg på små klickar av smör. Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera med ris blandat med lättkokta grönsaker.

Recept: Mette Ankarloo
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...