Annons

Annons

Gräddiga blåbärsstrutar

Sommarens sötaste små dessertstrutar! Knäckiga flarn fyllda med grädde och blåbär. Oj, vad gott.


blabarsstrutar

Blåbärsfyllda havrestrutar

● ca 30 st

100 g smör eller margarin
3 dl havregryn
1 1/2 dl socker
3 msk vispgrädde
3 msk ljus sirap

Fyllning

5 dl vispgrädde
2 1/2 dl blåbär

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält matfettet. Blanda samman alla ingredienser till en smulig massa. Ställ kallt att svälla i ca 30 minuter.
3. Ta fram den kalla degen, nyp av bitar och rulla dem till runda bollar.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Lägg ut dem glest på bakpappersklädda plåtar, eftersom de flyter ut rejält under gräddningen.
4. Grädda i mitten av ugnen i 6–7 minuter. Forma dem nygräddade till strutar. Hinner de stelna till, ställ in plåten i ugnen en kort stund. För att få flarnen jämna så vik aluminiumfolie dubbelt, forma arken till en spetsig konform och rulla flarnen runt dem. Lossa dem när flarnen kallnat.
5. Vispa grädden och varva den med blåbär i strutarna. Servera genast, flarnen tappar snabbt sin sprödhet när de fylls.



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...