Annons

Annons

Saft av syrener

Hemgjord syrensaft med en söt sommarsmak och vacker färg. Här får du receptet som gör det enkelt att lyckas!


gor-saft-av-syrener-recept

Saft av syrener med en söt sommarsmak!

TESTA OCKSÅ: Gör din egen fläderblomssaft!

• 1 sats, ca 3 liter

2 liter bondsyren, ca 40 blomställningar (gärna lila syrener så får saften en vacker färg)
2 citroner
2 liter socker
50 g citronsyra
2 liter vatten

Annons

TESTA OCKSÅ: Wienerlängd med apelsinsmak

1. Lägg syrenblommorna på en vit handduk eller papper, ruska eventuellt lite på dem så att eventuella insekter faller av. Obs! Blommorna bör inte sköljas. Klipp bort alla grova stjälkar. Packa blommorna i litermått för att kunna mäta mängden rätt. Lägg dem därefter i en ren hink eller en stor bunke.
2. Tvätta citronerna väl i varmt vatten. Skala av det yttersta gula och strö ut över blommorna i hinken. Pressa saften ur citronerna och tillsätt även den.
3. Tillsätt socker och citronsyra.
4. Koka upp vattnet och häll det hett över blommorna. Rör om så att sockret löses upp. Låt svalna. Täck med ett tättslutande lock och ställ kallt i ca 3 dygn.
5. Sila saften och häll upp på kalla, väl rengjorda flaskor. Förslut väl och förvara mörkt och kallt. Håller ca 2 månader i obruten förpackning.
6. Servering: Spä saften med kallt vatten efter tycke och smak. Vid längre tids förvaring bör saften djupfrysas i lämplig förpackning eftersom hållbarheten är begränsad.

Gilla Allers på Facebook

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...