Annons

Annons

Gör din egen teriyakisås!

Kan man göra egen teriyakisås? Ja, visst kan du göra det!

Mejla
Dela (3)
Pinna

teriyaki

Teriyakisås


Gör så här:
Blanda ihop 3 dl japansk soja, 3/4 dl torr sherry, 5 msk socker, 2 pressade vitlöksklyftor och 2 msk riven färsk ingefära. Rör om tills sockret är löst. Lättfräst färsk bladspenat, ris och citron passar perfekt som tillbehör.

Tips!

Serverar du såsen till lax? Lägg din laxfilé, hel eller skuren i bitar, i en ugnsfast form med höga kanter. Häll hälften av såsen över fisken, täck formen och låt stå och dra ca 2 timmar i kylen. Tillaga därefter fisken i ugen tills den är precis genomstekt. Ringla den sparade såsen över vid servering.

Annons

Teckning: Yunin Ström


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...