Annons

Annons

Hemgjord rödvinsglögg


Gör bästa glöggen själv

Ingen jul utan glögg, och allra godast blir det om du gör den själv!

 

Hemgjord rödvinsglögg

● 1 sats ● 25 min + tid att dra

1 flaska rött vin
4 torkade fikon
10 kardemummakärnor
5 hela nejlikor
3 kanelstänger
3 pomeransskal
1 dl kandisocker
1 dl russin
1 dl skållade och
skalade sötmandlar
1 dl brännvin eller konjak

Annons

1. Häll vinet i en kastrull och tillsätt fikon, kardemummakärnor, nejlikor, kanelstänger, pomeransskal, kandisocker, russin och skållade, skalade sötmandlar. Låt det stå med lock över natten.
2. Hetta upp glöggen med kryddorna till 50° och låt stå så under lock i ca 20 minuter. Sila ner glöggen i en flaska.
3. Vid servering, hetta upp glöggen i en kastrull utan att den kokar. Tillsätt brännvin eller konjak och häll upp i glas.

Gilla Allers på Facebook

Tips!
Variera glöggens klassiska tillbehör genom att använda tranbär i stället för russin och kokosflingor eller paranötter i stället för mandel.

Läs mer: Årets glöggtest

Fler recept i Allers varje vecka!

 

 

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...