Annons

Stort test: Här är godaste prinskorven!

Här är vårt stora prinskorvstest som består av 10 olika sorters prinskorv som vi testat. Läs omdöme, få reda på pris och se testvinnare!

Mejla
Dela (1.09k)
Pinna

Bästa och sämsta prinskorvarna – stort test!

Prinskorvarna har en självklar plats på såväl julbordet som när det är dukat för firande av midsommar och ibland till påsk. Kanske föredrar du prinskorvar i ugn eller stekta, men det viktigaste är såklart att smaken är god, att priset passar och att du är nöjd med innehållet i prinskorven. Här har vår testpanel korat fram den bästa och godaste prinskorven.

Så här 
testade vi:

Vi stekte korvarna i smör och testade dem blint, alltså utan att veta vilken sort som var vilken. Testpanelen bestod av vuxna och två barn i åldrarna 7–12 år.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Ugglarps – Bäst i test! Stora, fina korvar. Ganska salta men saftiga och goda.

Ugglarps – Bäst i test!

Stora, fina korvar. Ganska salta men saftiga och goda. Slät konsistens på köttet och bra ”krisp” i skinnet. En klassisk korv med fin smak som både stora och små gillade. Därför blev den testets vinnare!
Pris: ca 120 kr/kilo.

Betyg 5

SP Chark Klassisk i både storlek och form! Fin avvägd rökighet.

SP Chark

Klassisk i både storlek och form! Fin avvägd rökighet. Högst kötthalt i testet med 77 %. Smakar mycket och har bra ”knäpp” i skinnet. Alla var överens – den här gillar vi! Nästan så att den knep förstaplatsen.
Pris: ca 104 kr/kilo

Betyg 4+

Ernst Stora, raka korvar som gillades av alla. Bra "knäpp" i skinnet och trevlig smak.

Ernst

Stora, raka korvar som gillades av alla. Bra ”knäpp” i skinnet och trevlig smak. Nån krydda framträder. Är det grillkrydda? Topp tre hos testpanelen i smak, men minus för det dyra priset.
Pris: ca 173 kr/kilo.

Betyg 4

Bygdens, Netto En ljus korv med lite rödaktigt innehåll.

Bygdens, Netto

En ljus korv med lite rödaktigt innehåll. Någon smak sticker ut – chili? Helt okej skinn, kanske aningen mjukt. Minstingen i testpanelen tyckte korven var för stark men alla andra gillade den. Prisvärd!
Pris: ca 65 kr/kilo.

Betyg: 4

Ica En liten korv men med fin färg.

Ica

En liten korv men med fin färg. ”Den här ser inbjudande ut!” Lite rökig i smaken och slät i konsistensen. Bra skinn, inte för segt och inte för hårt. Yngsta testmedlemmens favorit, för de övriga hamnade korven i övre mellanskiktet.
Pris: ca 85 kr/kilo

Betyg 4-

Enebacken, Lidl Rejält stora korvar med bra konsistens.

Enebacken, Lidl

Rejält stora korvar med bra konsistens. Fin neutral smak, inget som tar över men den är inte heller smaklös. Det sega skinnet drar dock ner betyget ett snäpp.
Pris: ca 63 kr/kilo.

Betyg 3+

Garant, Hemköp Tjocka, lite ljusare korvar. Något lös i konsistensen.

Garant, Hemköp

Tjocka, lite ljusare korvar. Något lös i konsistensen. Lite stark och pepprig eftersmak. Här gick meningarna isär. Någon hade den som sin favorit medan en annan ville sätta lågt betyg.
Pris: ca 83 kr/kilo

Betyg 3

Coop Mild, snäll smak som påminner om wienerkorv

Coop

Mild, snäll smak som påminner om wienerkorv. Skiftande storlekar på korvarna i förpackningen. En helt okej korv som lätt slank ner, men den lämnade inget bestående intryck efter sig.
Pris: ca 87 kr/kilo

Betyg 3-

Per i Viken Lite ojämna i storleken. Konsistensen är något grynig, smaken är mycket rökig och skinnet lite segt.

Per i Viken

Lite ojämna i storleken. Konsistensen är något grynig, smaken är mycket rökig och skinnet lite segt – det stannar kvar i munnen. Även om korven är saftig blir den inte särskilt poppis.
Pris: ca 129 kr/kilo.

Betyg 2

Scan Här var alla överens – korven är för salt och känns för fet!

Scan

Här var alla överens – korven är för salt och känns för fet! ”En sån man har i skolan.” Skinnet känns annorlunda, de vuxna föredrar ”vanligt” skinn. Lägst kötthalt i testet med 61 %. Den här kan vi klara oss utan!
Pris: ca 86 kr/kilo.

Betyg 2-

 

Visste du att…

…prinskorven fram till 2002 var namnskyddad i Sverige och skulle innehålla minst 45 % kött. Korvarna i vårt test har kötthalt på mellan 61 och 77 %.

 

Av Maria Ohlsson

Bild: Lars Cato m fl

ANNONS

Fynda smarta köksprylar i vår shop


Keramisk multistekpanna
Trött på mat som bränner fast och matfett som bränns? Eller försöker du dra ner på fettet i din matlagning? Då har vi lösningen! Laga hälsosammare mat för hela familjen med vår keramiska non-stick multistekpanna! Tack vare den keramiska non-stick beläggningen så behövs varken smör eller olja i matlagningen med denna stekpanna. Den är även fri från PTFE och PFOA och lämnar inte flagor eller flisor i din mat. Botten på multistekpannan har en induktionsplatta av rostfritt stål, vilket värmer upp pannan snabbt och gör att den fungerar lika bra på alla typer av spishällar. Multistekpannan kan både användas som gryta, wokpanna och stekpanna på spisen, men fungerar precis lika bra i ugnen som långpanna eller ugnsfat då multistekpannan är värmetålig och klarar temperaturer upp till 180 °C med lock, och 250 °C utan lock. Förutom en fantastisk multistekpanna så ingår även ett ångkoksgaller, en frityrkrog och ett glaslock.

Gå till shoppen

Stekpanna Mannerström
En kvalitetsstekpanna av allra högsta kvalitet med ergonomiskt handtag. Kvalitet 18/10 rostfritt stål, 0,7 mm med 4,5 mm aluminiumisolering och 0,5 mm 430 stål i botten, vilket ger bästa värme. Stekpannan är behandlad med quantanium, 3 lager premium nonstick (klassen bättre än teflon). Passar alla spisar inklusive induktionshäll.

Gå till shoppen

Fler tester från Allers:

Stort test: Kallrökt lax – här är den bästa

Stort test: Hovmästarsås – här är den bästa

Stort test: Tacokrydda – här är de bästa och sämsta

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...