Annons

Godaste gubbröran med matjessill

Gubbröra – med matjessill, ägg och dill – smakar gott på en bit kavring. Och ett läckert inslag på julbordet!

Mejla
Dela (8)
Pinna

Godaste gubbröran med matjessill recept

Recept på godaste gubbröran med matjessill. Servera gärna på julbordet ihop med kavring!

TESTA OCKSÅ: Inlagd rödkål till julbordet

Godaste gubbröran med matjessill – recept

Recept på godaste gubbröran med matjessill, lök, dill och majonnäs. Klassisk kall och krämig gubbröra på kavring utan potatis. Gott att servera som plockmat på julbordet eller som en lätt lunch. Snabblagat för 6 personer – klart på endast 25 minuter!

Annons

TESTA OCKSÅ: Löksill med rödlök och purjolök

• 6 pers • 25 min

5 ägg
2 burkar matjessill à 200 g
3 msk finhackad gul lök
4 msk finhackad dill
2 msk majonnäs
1 krm vitpeppar

Gilla Allers på Facebook

RECEPT: Supersnabb brantevikssill

Servering
12 bitar kavring
½ ask smörgåskrasse

1. Koka äggen i 8–10 minuter. Låt dem svalna och hacka sedan i små bitar.
2. Skär sillen i mindre bitar. Blanda ihop det med ägghacket, lök, dill och majonnäs i en skål. Smaka av med vitpeppar.
3. Skär kavringen i trekanter och toppa med gubbröra. Dekorera med finklippt smörgåskrasse.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...