Annons

Annons

Gravad lax med smak av apelsin

Gravad lax är enkelt att göra själv! Här får laxen härlig smak av dill och apelsin. Se bara till att vara ute i god tid då gravningen tar 2–3 dygn i kylskåp.


Godaste gravade laxen recept

Recept på godaste gravade laxen till julbordet får du här!

TESTA OCKSÅ: Gravad lax med smak av ingefära och lime

Godaste gravade laxen – recept

Recept på godaste gravade laxen med smak av apelsin, dill och vitpeppar. Perfekt att servera på julbordet!

TESTA OCKSÅ: Godaste gubbröran på kavring

Annons

• ca 1,2 kg • 20 min + minst 2 dagar i kylskåp

ca 1,2 kg färsk laxfilé
0,7 dl salt
0,7 dl strösocker
4 msk finhackad dill
1 msk grovhackad vitpeppar
finrivet skal och saft ½ apelsin

Gilla Allers på Facebook

RECEPT: Löksill med rödlök och purjolök

Servering
färsk dill
hovmästarsås

1. Dela laxen på mitten till två jämnstora bitar och torka av dem.
2. Blanda ihop salt, strösocker, dill, vitpeppar och apelsinskal- och apelsinsaft.
3. Gnid in laxbitarna med kryddblandningen. Lägg ihop dem och lägg i en plastpåse. Förvara i kylskåp i 2–3 dygn. Ha gärna en tyngd ovanpå och tänk på att vända på laxen några gånger under tiden.
4. Torka av laxbitarna och skiva dem tunt inför servering. Dekorera gärna med färsk dill och servera med hovmästarsås till.

Av Louise Bondebjer
Bild: Sophie Håkansson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...