Annons

Annons

God gratäng med färs!

Laga och servera i en och samma form – praktiskt och gott till vardags! En god gratäng med färs, grönsaker och smakrik ostsås.


gratang

Färsgratäng

• 4 pers • ca 1 tim
ca 500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja till stekning
2 msk tomatpuré
1 tsk kummin
salt och peppar
1 rödlök
1 paprika
2 tomater
1 squash
1 aubergine

Ostsås

För ännu mer smak på ostsåsen, byt gärna ut hälften av den rivna hårdosten mot parmesan eller pecorino.

Annons

2 dl grädde
1 msk smör
1 dl riven vällagrad hårdost, t.ex. präst- eller herrgårdost
1 dl riven mozzarella, ca 150 g

Servering

kokt potatis
picklade grönsaker t.ex. kapris, oliver

Gilla Allers på Facebook

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Hetta upp en stekpanna med 2 msk olja. Rör i färsen och fräs runt tills den har ändrat färg. Tillsätt lök, vitlök, tomatpuré och kummin och fräs i ytterligare 4–5 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Bottna en gratängform med färsen.
4. Skala rödlöken och kärna ur paprikan. Skär alla grönsakerna i ca 5 mm tjocka skivor. Varva grönsakerna över färsen i formen, se bild.
5. Ostsås: Koka upp grädden i en kastrull. Klicka i smöret, tillsätt den rivna osten och vispa ihop tills du får en slät sås. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
6. Häll såsen över gratängen och gratinera längst ner i ugnen i ca 30 minuter. Servera gärna med kokt potatis och picklade grönsaker, till exempel kapris och oliver.

Av: Miki Cutic Bild: Ralph Månsson

baconkycklingHär hittar du fler goda middagsrecept!


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...