Annons

Gnocchi och små köttbullar i mustig tomatsås

Ljuvlig middag med små köttbullar, gnocchi och mustig tomatsås med oliver. Lika gott till vardags som till helgen!

Mejla
Dela (16)
Pinna

Gnocchi med tomatsås och köttbullar recept

Läcker middag med gnocchi i tomatsås med köttbullar. Det enkla receptet hittar du här!

TESTA OCKSÅ: Smakrika vegetariska köttbullar

Gnocchi med tomatsås och köttbullar – recept

Enkelt recept till vardag och fest med potatisgnocchi i en mustig tomatsås med oliver och med små goda köttbullar med senap och pinjenötter. Med färdig färsk gnocchi på potatis gör du snabbt klart middagen – tillagningstiden är endast 30 minuter!

Annons

TESTA OCKSÅ: Potatisgnocchi med svamp

• 4 pers • ca 30 min

500 g potatisgnocchi (hittar du bland den färska pasta i kyldisken)

Köttbullar
400 g oxfärs
½ dl mycket finhackad färsk basilika
2 tsk fransk senap
1 dl grädde
½ dl rostade pinjenötter
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
smör till stekning

TESTA OCKSÅ: Färsk pasta med broccoli och tomater

Tomatsås med oliver
1 ask cocktailtomater, ca 250 g
2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad gul lök
2 msk olivolja
2 dl kalvbuljong
10 svarta oliver

1. Köttbullar: Lägg färsen i en bunke. Tillsätt basilika, senap och grädde. Finhacka pinjenötterna och tillsätt. Pressa i vitlöken, salta och peppra. Blanda samman. Forma färsen till små köttbullar och stek gyllenbruna i lite smör. Håll varma.
2. Sås: Dela tomaterna, skala vitlöken och finhacka den. Fräs tomater, vitlök och lök i olivolja i en gryta några minuter. Häll på buljongen och låt koka i 4–5 minuter. Tillsätt oliverna och håll såsen varm.
3. Koka gnocchin. Servera med köttbullarna, såsen och gärna lite rivet citronskal på toppen.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...