Annons

Annons

Gnocchi och små köttbullar i mustig tomatsås

Ljuvlig middag med små köttbullar, gnocchi och mustig tomatsås med oliver. Lika gott till vardags som till helgen!


Gnocchi med tomatsås och köttbullar recept

Läcker middag med gnocchi i tomatsås med köttbullar. Det enkla receptet hittar du här!

TESTA OCKSÅ: Smakrika vegetariska köttbullar

Gnocchi med tomatsås och köttbullar – recept

Enkelt recept till vardag och fest med potatisgnocchi i en mustig tomatsås med oliver och med små goda köttbullar med senap och pinjenötter. Med färdig färsk gnocchi på potatis gör du snabbt klart middagen – tillagningstiden är endast 30 minuter!

Annons

TESTA OCKSÅ: Potatisgnocchi med svamp

• 4 pers • ca 30 min

500 g potatisgnocchi (hittar du bland den färska pasta i kyldisken)

Köttbullar
400 g oxfärs
½ dl mycket finhackad färsk basilika
2 tsk fransk senap
1 dl grädde
½ dl rostade pinjenötter
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
smör till stekning

TESTA OCKSÅ: Färsk pasta med broccoli och tomater

Tomatsås med oliver
1 ask cocktailtomater, ca 250 g
2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad gul lök
2 msk olivolja
2 dl kalvbuljong
10 svarta oliver

1. Köttbullar: Lägg färsen i en bunke. Tillsätt basilika, senap och grädde. Finhacka pinjenötterna och tillsätt. Pressa i vitlöken, salta och peppra. Blanda samman. Forma färsen till små köttbullar och stek gyllenbruna i lite smör. Håll varma.
2. Sås: Dela tomaterna, skala vitlöken och finhacka den. Fräs tomater, vitlök och lök i olivolja i en gryta några minuter. Häll på buljongen och låt koka i 4–5 minuter. Tillsätt oliverna och håll såsen varm.
3. Koka gnocchin. Servera med köttbullarna, såsen och gärna lite rivet citronskal på toppen.

Recept: Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...