Annons

Annons

Glutenfria blåbärsrutor

Makalöst goda och saftiga mandelrutor med blåbär och karamellknaprig topping!


glutenfria-kakor

ca 15 bitar

Botten
125 g smör el margarin
¾ dl socker
1 dl potatismjöl
2 ½ dl mandelmjöl
½ tsk bakpulver
1 äggula

Topping
25 g smör el margarin
¾ dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
1 ägg
3 dl kokosflingor
finrivet skal av ½ citron
2 dl djupfrysta blåbär
2 tsk potatismjöl

1. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till bottnen. Tryck ut degen jämnt i en smord eller bakpappersklädd liten långpanna, ca 20×25 cm. Låt vila kylskåpskallt i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°.
2. Förgrädda bottnen i ned-re delen av ugnen i 8–10 minuter, eller tills den fått svagt gyllenbrun färg.
3. Mät upp matfett, vispgrädde, socker, sirap, ägg, kokosflingor och citronskal i en kastrull. Värm upp och låt blandningen sjuda under omrörning i ca 2 minuter. Ta kastrullen från värmen.
4. Blanda blåbären med potatismjöl, strö ut jämnt över bottnen. Klicka över kokossmeten och bre ut den jämnt över bären.
5. Grädda kakan i ytterligare 8–10 minuter, eller tills ytan är svagt gyllenbrun. Ta ut och låt svalna.
6. Skär upp den kalla kakan i bitar.

Av Irene Ingelmark
Bild: Ralph Månsson

Annons

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allers i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...