Annons

Annons

Glutenfri kirskålspaj – så här gör du

If you can't beat them, eat them. Börjar kirskålen breda ut sig i rabatterna. Gör något gott med det du ändå bara rensar bort.


Frestande kirskålspaj med fetaost och rökt lax.

Frestande kirskålspaj med fetaost och rökt lax.

Kirskålen är en svår motståndare som kan trötta ut den mest ihärdige, så varför inte njuta lite av den istället för att bara bekämpa. Här får du receptet på en jättegod glutenfri paj gjord på kirskål, fetaost och rökt lax.

Annons
Direkt från ogräslandet...

Direkt från ogräslandet…

Glutenfri kirskålspaj med fetaost och rökt lax

Vill du ha en vegetarisk paj kan du bara utesluta laxen.

4 portioner

Du behöver:

Pajdeg:

4 dl kokt kall quinoa, gärna svart

2 dl mandelmjöl

Gilla Allers på Facebook

1 dl potatismjöl

1 ägg

Fyllning

2 liter späda kirskålsblad

2 små lökar

olivolja till stekning

2 ägg

2 dl grädde (laktosfri)

200 g fetaost

200 g rökt lax

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

  1. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en pajform, ca 24 cm.
  2.  Förgrädda pajskalet i 15 minuter.
  3.  Ta bort ev stjälkar från kirskålen och förväll bladen i ca 1 minut i kokande vatten. Låt rinna av.
  4.  Skala och hacka lökarna och stek dem på svag värme i ett par minuter i olivolja. Tillsätt kirskålen och låt den steka med i ytterligare några minuter.
  5.  Bred ut kirskål och lök på det förgräddade pajskalet, och lägg laxskivorna ovanpå.
  6.  Vispa samman ägg, grädde och riv ner fetaosten i smeten. Häll över kirskålen.
  7.  Grädda i ugnen i 30 minuter.

 



Läs mer om:

Annons

Annons

Annons

 

 


Annons


Laddar...