Annons

Sommarens godaste? Vår glasstårta med citronsmak!

På bara halvtimmen förbereder du en underbar glasstårta med citronsmak och ett lager av krossade digestivekex. Serveringstips är att toppa tårtan med ljummen frukt eller bär!

Mejla
Dela (8)
Pinna

Hemlagad glasstårta med fräsch citronsmak. På toppen ljumma grillade skivor av nektarin och honung.

Glasstårta med citronsmak – recept

Port: 8–10 pers 

  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk, 397 g
  • 1 burk mascarpone, 250 g
  • skal och saft av 1 citron
  • ca 10 digestivekex
  • 1/2 dl flytande honung

SERVERING

  • flytande honung och frukt, gärna ljummen och grillad
  1. Vispa grädden ordentligt fluffig.
  2. Rör ihop kondenserad mjölk och mascarpone till slät konsistens. Rör ner skal och saft av citron.
  3. Vänd ner lite av den vispade grädden i citronsmeten. Vänd sedan ner citronsmeten i resterande vispad grädde.
  4. Häll hälften av smeten i en avlång bakform, låt stå i frysen tills smeten börjar stelna, ca 1 timme.
  5. Kör kexen till smulor i en matberedare, smaksätt eventuellet med någon krydda enligt vårt tips intill.
  6. Ta ut formen, strö över de krossade kexsmulorna och ringla över lite honung. Fördela resten av citronsmeten ovanpå. Låt stå i frysen tills allt stelnat.
  7. Ta ut glassen från frysen ca 10 minuter före servering. Servera som den är eller toppa med färsk eller grillad frukt och lite ringlad honung på toppen.

Sugen på glass med lakritssmak? Klicka här!

Annons


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...