Annons


Allers-Tradgard-loggaVäxteldorado i Estland

Mejla
Dela (0)
Pinna

Varje vår vallfärdar drygt 30 000 trädgårdsintresserade från hela Europa till den estniska staden Türi. Det är den årliga blom- och trädgårdsmarknaden som lockar med sitt stora utbud av frösorter, plantor och trädgårdstillbehör. I år går den av stapeln den 15 – 17 maj.

Annons

På Türis blom- och trädgårdsmarknad säljs växter av alla sorter. Såväl frön men också färdiga plantor säljs av de drygt 800 försäljarna. Här hittar den intresserade ett oräkneligt antal tomatsorter, örter, kål, gurkor med mera. Men också alla tänkbara blommor som tulpaner, aster, rosor och något av deras signum – klematis. Här finns med andra ord något för alla smaker och typer av trädgårdar.

Den lilla staden Türi ligger tolv mil sydväst om Tallinn. Här har Estlands växtförsäljare samlats varje vår i snart 40 år. Det är försäljare från hela Estland, men även Lettland och Litauen som medverkar på marknaden. Förutom stora trädgårdsföretag och plantskolor så är även mindre lokala hobbyodlare och trädgårdsmästare aktiva i handeln under marknadens tre hektiska vårdagar.

Fynda växter i Estland.

Fynda växter i Estland.

Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...