Annons

Annons

Couscousfyllda paprikor i ugn

Ugnsbakade paprikor fyllda med couscous, svamp och ost.

Mejla
Dela (23)
Pinna

fyllda paprikor vegetariskt recept

4–5 st 30 min

4–5 röda paprikor

Fyllning
1 ½ dl couscous
200 g färska champinjoner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör och 1 msk olivolja till stekning
salt och citronpeppar
1 ½ dl smakrik riven ost
rikligt med klippt basilika

Gratinering
skivade tomater och riven ost

1. Sätt ugnen på 225°. Skär av locken på paprikorna och ta ur kärnhusen. Förväll dem i 5 minuter i lättsaltat vatten.

Annons
Gilla Allers på Facebook

Häll av vattnet.

2. Koka upp 1 ½ dl vatten med lite salt och häll det heta vattnet över couscousen. Ställ åt sidan med ett lock över.

3. Skär champinjonerna i mycket små bitar. Finhacka löken och pressa vitlöken och fräs i matfettet i 2 minuter. Låt champinjonerna fräsa med i ca 5 minuter.

4. Häll svampblandningen i couscousen. Krydda med salt och citronpeppar. Blanda ner osten och basilikan. Skär bort skaften från locken, hacka resten och blanda ner. Fyll paprikorna med blandningen.

5. Lägg tomatskivor i botten av en gratängform och ställ paprikorna ovanpå dem. Strö över riven ost. Så här långt kan rätten förberedas och sedan bara gratineras före servering. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Av Ulla Lindh
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...