Annons

Annons

Fryst cheesecake med jordgubbar och blåbär

Lär dig göra en underbart god cheesecake med jordgubbar och blåbär – här är det enkla receptet!


fryst-cheesecake-med-blåbär-och-jordgubbar

Läcker fryst cheesecake med fin vaniljsmak som är toppad med jordgubbar och blåbär!

TESTA OCKSÅ: Cheesecake på 15 minuter!

• ca 10 bitar • 30 min

15 digestivekex
4 ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
rivet skal av ½ citron
3 dl vispgrädde

Garnering
Jordgubbar och blåbär el andra bär och frukter i säsong

Annons

TESTA OCKSÅ: Dessert på ugnsbakat äpple med kolaknäck

1. Smula kexen och lägg i en form med löstagbara kanter, 23 cm i diameter. Tryck till smulorna.
2. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna poröst med sockret. Blanda ner färskost, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
3. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden i en separat bunke.
4. Rör ner grädden i äggulesmeten och rör sist ner äggvitorna.
5. Häll smeten i formen och ställ in i frysen, låt stå helst över natten men minst 6 timmar.
6. Ta ut tårtan från frysen en halvtimme före servering. Garnera med jordgubbar och blåbär och servera direkt.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Ralph Månsson


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...