Annons

Annons

Fruktwok med mynta och grädde

Ljummen wok av färsk frukt. Rabarber och jordgubbar blandas med råsocker och lite smör och avnjuts med en klick kardemummagrädde.

Mejla
Dela (0)
Pinna

fruktwok

● 4 pers ● ca 15 min

300 g rabarber
1 liter jordgubbar
2 msk smör
½ dl råsocker
ca 10 blad färsk mynta

Servering

kardemummagrädde, recept nedan

1. Dra av skalet på rabarbern och skär stjälkarna i bitar, ca 3–4 cm. Dela jordgubbarna i klyftor.
2. Hetta upp smöret i en wokpanna tillsammans med sockret.
3. Woka rabarbern tills den börjar mjukna. Lägg i jordgubbar och myntablad och woka vidare tills allt blir varmt.
4. Lägg upp fruktwoken på tallrikar och servera med kardemummagrädde eller lättvispad grädde.

Kardemummagrädde

● 4 pers ● 5 min

Annons
Gilla Allers på Facebook

Vispa 1 ½ dl grädde löst med 1 krm malen kardemumma, 1 krm malen ingefära, fröna från ½ vaniljstång och 2 tsk socker.


Läs mer om:


Annons

Annons

Annons


Annons


Laddar...